6 April - Sigrid, Stina, Sigvard, och syskonen Obi Van Kanobi

Krokus från sydsidan
 
Nu änligen lossnar det! 7:45 ringde mobilen - det var Annika från fårhuset som hade en trillingfödelsel och ett lamm som satt fast och inte kom ut. På tre röda sekunder och med ett äpple i munnen satt jag på cykeln ut till fårhuset. På med latexhanskar och försiktigt in för att ta tag i axlarna (om lammungar har sådana) och försiktigt dra ut en till synes livlös lammunge. Ett stadigt tag i bakbenen skaka och svinga fram och tillbaka - ett host och den var till baka i livet. Häftig morgon.
Anja hade lammat tre söta svarta små lamm som fick heta Obi, Van och Kanobi efter önskemål från ett av Annikas dagisbarn. Signe fick till slut också  tre små svarta, Sigrid (svingad) Stina och Sigvard.
Hela dagen har gått i lamm tecken - det föddes inga fler men nu gäller det att hålla koll så att alla trillingar hänger med och att hoppas på att de tre tunga tackorna som lagt sig lammar snart.
I min pluggbox har det fullständigt exploderat i veckan - olika gurkor, majs och blomkål samt några extra Gardeners delight tomater. Krokusarna i full blom, massor av strandskator - inget kan stoppa våren nu.

Kommentarer
Postat av: Maria

Du är verkligen fantastisk!

2013-04-07 @ 19:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0