30 Juni - Min bästa Bosse!

Vacka Vätterkusten från Gränna mot Omberg
 
Att komma hem till Vrångö, huset och Lovekatten är jätteskönt - den känslan föhöjer på något sätt resans värde.
Vi har haft enunderbar helg på många sätt, vackar vyer, vacker och känslig konst, möte med vänner och sen det bästa att träffa farmor Linnéa, Bosse, Lena och Camilla. Min fina farbror och hans familj - alltid lika nära och roligt - jag tror bara det är släktband som kan ge den känslan. Vi upplever mycket tillsammans födsel, död och livet där emellan. Resan har också gått genom vackra och kreativa miljöer - tänk att bo under bergskanten vid Brahehus (hm hur stavas det då..) där får man vacker miljö och historia dessutom mark för odling och djur ... jag förstår att man vill bo där. Hoppas dom som gör det känner sig lyckliga och nöjda.
Väl hemma fick vi ett mottagande av en kärlekstörstande Lovekatt ...mysigt

29 Juni - Visingsö

Andra godsaker - egna godsaker
 
Gyllene Uttern och ett rum med vy! En strålande utsikt över soligt vättern och Visingsö. Idag har vi varit på Marc's vernisage på Persgården. Vi tog oss från Gränna med personfärjan och sen var det att hyra cykel för ett par kilometers väg genom vacker bokskog. På Persgården fikade vi och mötte Marc och hans kvinna Maj-Lis - det var väldigt roligt att träffa dem tillsammans. Persgården var ett sympatiskt ställe med mycket tanke i vilka val dom gjort och vad dom erbjuder sina gäster. Utställningen var jättefin Marc's fåglar är fantastiska - en rakubränd pingvin - måsungar och en skata - så fina.
Nu har vi precis avnjutit en middag med löjrom, röding  och ostkaka till dessert - allt över förväntan - underbart gott.
Så gott man kan ha det....njuta av det svenska landskapet och den svenska maten.
 

28 Juni - Erik - han med ull och fällar

Kroll liljan den trollska..
 
 
Heja Västtrafik! för idag har jag tagit mig från Vrångö till Nääs slöjdseminarie. Det funkade utmärkt och sista stäckan var en fantastiskt vacker promenad med sommar ängar på var sida med betande hästar och så småning kom jag fram till den samling vackra byggnader som hänger ihop med Nääs slöjd.
Idag har jag tovat med Erik Torstensson - som egentligen skulle behöva en hel sida hyllningar. En god, avslappnad och generös man som hjälper oss och delars sina erfarenheter och kunskap om ull.
Under dagen har vi jobbat i par och tovat fårfällar. I grunden finns en fäll från ett får som bara är årsklippt - på den lägger man två lager ull och tovar, rullar och sträcker i omgängar - sen sköljde vi detta i skön. Åtta kvinnor på bryggan med fällar i vattnet - vilken under bar känsla och en erfarenhet jag delar just med dom här kvinnorna.
Åhhhhh vad jag gillar ull ..... fåren ni kan ge fällar och fortsätta beta!

27 Juni - Masten på..

 
 
Ytterligare en dag då jag varvar ner ...snart kan man totalt gå upp i semesterkänslan. Idag har vi mastat på båten, den lilla snipan får ett helt annat utseende med mast. Den får en annan pondus och känns mer rätt. Fårmatningen innehöll också en titt på våra bin, vår avläggare skall få mera matning, A-kupan är klar att slunga och B-kupan skall delas för att underlätta ett drottningbyte.
Sen var det dags för fårmöte ...mmm..ja en del att göra, helt enkelt! Det kräver en del att ha lantbruksdjur men jag tycker att det är värt det - det tillför mitt liv så mycket gott och får lov att ta plats och tid för mig då.
En god stund med nya boken - Kattberget - skall inte glömmas - det skönt att sitta en stund på verandan och läsa oavsett väder, som idag var ok - men för blåsigt för makrill-dörj.

26 Juni - Grönt och skönt

Den växglada rabarbern
 
Växa, växa, växa väder, det vill säga ett lugnt strilande regn hela dagen. Ganska skönt faktiskt. Cykelturen ut till fåren var genom en blöt grön tunnel och det var vackert. Kaprifol och nyponrosen blommar för fullt och fantastiska dofter sprider sig framåt kvällen.
Ett bokpaket med bokklubbs boken hade kommit till affären tillsammans med en favorittisning - Lantliv. Den känns lyxig och innehåller vackra bilder. Det var rätt dag att få den.
En loj läsardag - känns att semestertiderna smyger såg på...imorgon skall jag nog ta hand om lite fläderblommor om det är uppehåll.
 

25 Juni - Katter

Katten Mimmi på Gullholmen
 
Den goda detaljen idag har fyra ben - katten. Vår egen katt Love är omskriven och älskad så det är just nu inte han som är i fokus utan fascinationen av människor som jag, som berättar om sina katter. Eva-Maria avslöjade med en kattbild på startsidan på datorn - en lite mysig en som låg tryggt och sov på ett rosa underlag. Så har det inte alltid varit - berättar hon. Katten är upphittad bland bilarna på Stigs Center och omhändertagen och ompysslad till ett gott kattliv. Katten Oskar på Styrsö vars matte Kerstin berättar kärleksfullt om skatorna han tar in genom kattluckan. Vi har överseende med detta - vi kattälskande människor.  Sen har vi ju katterna Axelsson - Asta och Sally - som är små fantatiska personligheter och katten Mimmi på Gullholmen, som börjar bli gammal, och katten Ajax på Asperö som jag ofta hört om  - han borde också vara gammal. Sen har vi grannkatterna Simba och Tyson och så några utan kända namn. Ja och sen finns ju två unga kattfröknar hemma hos Anna H som dessutom har sammanlagt 6 kattungar! Vi lever med våra kära fyrbenta vänner.....och sen har vi i katthimlen katterna Zebbe och Vilma (eller snarare under plommonträdet/flädern) och inte glömma katten Zorro som bodde hemma hos Annika. Fyrbenta kompisar...finns hos mänga!

24 Juni - Den långa fågelvägen..

 
Ibland får man bita ihop och fösöka njuta av läget - hitta det positiva. Det behövs till exempel när jag får veta att jag skall hämta ut paket i Skintebo i Billdal - så blir det när man tittar på fågelvägen från Vrångö efter närmaste paketutlämning. Inte så begåvat.................Ja en liten tur med Rosa express till ställen jag sällan besöker ......och en överraskning i paketet. Jag trodde jag skulle hämta ut stövlar ...men det var lite färgkemikalier till min växtfärgning. Det var kul! Nu kan jag ge mig på brännässla och björkblad och blå breslilja.
 
Idag har jag suttit på biblioteket på Frölunda Kulturhus. Jag gillar verkligen kulturhuset - det är levande. Hela biblioteket var full av människor som arbetade, läste tidning, vilade sig, lyssnade på musik eller botaniserade bland böckerna. En fotouställning med porträtt på människor med anknytning till Lettland väckte mitt intressse - jättefin utställning med stora snygga bilder och små korta texter. Den förmedlade mycket....fint.
 
 

23 Juni - Goda gubbar

Egen odlad fänkål
 
Nu har vi tittat till vår lilla avläggare (=nya bisamhälle). Det är fantastiskt , nu gör dom ett antal drottningceller där dom föder upp en av de små larverna till att bli en drottning. Det var jättemycket bin och vi behöver hjälpa dem med lite mat för att dom skall bygga ut ramarna lagom till att drottning blir parad och kan börja lägga ägg. Vi var också ute vid bigården och tittade till dom sura bina i B-kupan. Det var lite surr men vi hittade späda yngel och inget konstigt så det tyder på att drottningen finns där.
 
Nu till lite matprat - Idag har jag prövar en ny maträtt - grillad lamm lever. Fantastiskt gott, till den serverade jag en tomatsås på färska tomater, lök och oliver och en persilje olja. Det kan man göra igen! Till dessert blev det egna jordgubbar - så söta och goda. Livet består av goda små stunder ..

22 Juni - Det växter på Vrångö och Brännö

Egen nypotatis - Timo
 
Åter en slappardag - härligt, men många kanske är lite ledsna för att solen inte skiner. Att solen inte skiner och lite fukr i luften ger ett fantastiskt bra växtväder. I trädgårdslandet händer massor - Amadine potatisen börjar bli klar, salladen, den orientaliska blandningen är redan skördad, koriandern skördade jag idag och frös in. Sen är ju sparris säsonge redan över och fänkålen skördar jag efter hand. I växthuset mognar lite gurkor och tomaterna sätter frukt. Physsalisen har fått flytta ut och det ha de flesta av chiliplantorna också.
 
Idag pratade jag en stund med Anna E på Brännö - jag längtar lite efter henne - vi har det så bra när vi umgås! Hon har en del odlingar på Brännö som jag är nyfiken på - där verkar det växa på ordentligt också.
 
En sån här molnig dag passade jag också på att Alun beta lite garn, för nu börjar ju den riktiga säsongen för växtfärg - jag tror jag skall starta med nässla!  Tänk vad mycket det finns att göra...

21 Juni - Midsommar

 
 
Midsommarafton - vår tradition är sill till lunch och kräftor på kvällen och vänner på plats. Nu har vi haft en midsommarafton för oss själva. Vi har ätit vår egen ny skördade potatis - Timo - och en god sill. Vi har varitit hos fåren, jag har badat och vi har tagit en sväng i hamnen. Avkopplande och i princip det vi brukar göra.
I kväll har vi smaskat i oss de mest ljuvliga havskräftor. Anders vår kräftleverantör är pålitlig, av honom får vi levande kräftor ,det behövs för att man skall får ett bra resultat. Gott Gott
Jag fick ett SMS från Anna och Bernhard som är i Grekland och njuter av turkost hav och god grillad fisk. God midsommar det med.
Katterna Axelsson har fått prova Lovekattens leksak - pja dom tyckte väl så där. Sally var lite rädd och Asta la sig på den.... ja man är ju olika även när man är katt.
Helt enkelt - En midsommar utan allt för mycket regn och massa goda stunder!  

20 Juni - Skärgårdens Café

 
 
Nu har jag sett sommar med Ernst - och jag erkänner - jag gillar det! .Kanske var det så att jag gillade det ändå mer förr, då han tog sig an gamla små stugor i de småländska - och värmlandska skogarna. Nu är det lite mer elegant, kvarnar, orangerier - ja vem köpet en så svår byggnad...
Idag har jag varit lite Vrångö engagerad genom att vara med vid träff med "Vrångö på gång" gänget och fastighetskontoret. Det var bra! Mest glad blir jag över att se det nya som händer med Skärgårdens café - unga människor som satsar på kvalitet. Ett fantastiskt fint café!
I morgon är det midsommar och Olle har plockat lite småblomster till den lilla fantastiska midsommar stång som finns hemma hos oss.
Nu, efter en god grillad laxbit,  kan vi lugnt vänta in en midsommar och låta vädergudarna får styra och ställa!
 

19 Juni - Åska och skvalande regn

Idag har vi varit på Styrsö och Donsö med egna båten - den som fortfarande inte har fått något namn. Det är ganska skönt att kunna ta den för att göra skärgårdsärenden som att besöka vårdcentral och handla på Yngves.
Vi hade ju tänkt en lunch på Isbolaget men det blev vi lurade på - dom hade inte öppnat för sommaren. Det där morgonbadet blev jag också lurad på för det var ett väderomslag - vi fick tuffa hem i lätt duggregn och snålblåst. Olle fick en maktill på vägen och oavsett väder kändes det som en go tur!
Efter får matning så bröt åska och totalt skyfall loss - det är lite härligt när det regnar så det skvalar , vattnet forsar fram ur stuprännan. Men bara en stund.....
Nu har vi flyttat vår biavläggare till fårhagen och det skall bli spännande att följa processen när dom skall dra upp en egen drottning. Fortsättning följer..

18 Juni - Systersjälar

 
Regnbåge - söndag kväll
En fantastisk sommarkväll - alldeles stilla och solen skiner. Det börjar verkligen smyga på en sommarkänsla - i morgon bittti kommer det att bli bad om inte vädret slagit om ordentligt.
Ikväll har jag träffat mina gamla vänner/kollegor från Centrum och vi har haft en skrattgalen stud på Eggers - skvaller, tankar och skratt i en härlig blandning. Vi är ju alla spridda i stden eller utanför och det är bara Mikael som får axla Centrumtillhörighet. Anna H;s katter har fått massa fins små kattungar som jag hoppas kan få bra hem. Anna Å;s gamla marsvin lever än! Maria var på Koster så det var en tom plats.
Jag gillar verkligen att vi håller liv i dessa tillfällen - dom behövs - jag är alltid glad när jag träffat de här syster själarna!

17 Juni - Avläggare dag

Bin på spärrgaller och skattlåda för honungsramar
 
Så var det vardag och en väldigt trött måndag - jag blir trött av allergimedicinen men glad att den finns. Efter en intsensiv arbetsdag så tog vi oss ut till våra kära bin - denna gången säkrad med den gamla bidräkten.
Nu har vi gjort en avläggare efter konstens alla regler - honungsramar, pollenram, vaxmellanväggar, täckta yngel och öppna yngel, och sen skakat ner massa bin. Nu är tanken att dom skall göra en egen drottningcell och föda uppsin egen drottning. Detta kommer om allt går som det ska att bli C-kupan.
Bina var lugna och ingen blev stucken - tänk så olika det kan vara. Båda samhällen kommer att ge minst 10 ramar sommarhonung var - det skall bli spännande att känna årets smak - sommarhonungen brukar vara jättegod.
 

15-16 Juni - Flygfä av alla de slag...

 
Fredlig flygare...
 
Så blev det då ett ofrivillgt litet uppehåll igen - och den har gången berodde det mer på den mänskliga faktorn eller snarare i kombination med bi-faktor.
Ulrika och jag var i bigården och ett antågande oväder gjorde att bina var oroliga. Min nya bidräkt höll inte riktigt måttet ett ett helt gäng bin tog sig in och till att börja med fick jag ett stick i ansiktet ...sen kände jag hur dom kröp i håret och ytterligare stick. Ut ur bigården och in med medicin - jag kände mig rätt ok när vi gick hem men sen började händer och fötter klia och det fick bli helikopter in till Sahlgrenska. Kändes lite snopet men samtidigt är jag jätteglad och tacksam över den hjälp jag fick. Tack Ulrika, Vrångös sjuktransport (Sven och Alfred) och glad blir jag över att skattefinnansierade sjukvårdsinsatser fungerade jättebra!
Idag har det av förklarliga skäl varit en lugnare dag - jag har sovit och varit ute och spännt fast locket på B-kupan och lagat lite god middag - den vi inte fick igår (fast vi grillar inte i regnet) men det blir nog gott ändå.
En gröngöling underhöll mig på vägen hem från bigården - med sitt karatäristika ljud och sitt låga konstflygande längs vägen - lite helikopterkänsla!
 
 

14 Juni - Trädgården

Viktoriansk trädgård på Irland
Efter att ha handlat hos Emma blev det en sväng i Kias trädgård. Vi brukar utbyta tankar om trädgård och dela våra odlingserfarenheter. Just nu blommade den runda rabatten - full blom! Vinrankan längs altanen hade massor av blommor, salvian hade överlevt vintern och visade sin små lila blommor. Äppelmyntan i växthuset hade växt till så att jag kan få en planta.
Pionen hade flera knoppar.
Pioner påminner om min farfar Gustav - han odlade pioner vid huset i Hästholmen. Farfar var en snäll man som vårdade sin pioner ömt. Han var överhuvud taget mån om sin trädgård - plommonträden var han stolt över och jordgubbarna... och faktiskt också rabarberna.
Trädgård är både härligt att vara i tänka på och samtala om.

13 Juni - Lungt och regn..

Fin fasad på ett hus på Irland....Athlon tror jag staden hette. Mittpunkten på Irland.
 
Äntligen regn - kan man säga så trots att det är dagen för skolavslutning för barnen. Ja..jättetråkigt för dom - jag vet ju själv vilka minnen en skolavslutning ger - det skall vara sol och sommarlov. Åh andra sidan så vill all växtlighet ha vatten - det har varit torrt länge. Som så många gånger två sidor å ena sidan synd att det regnar ..å andra sidan bra! Det skönt att ha med sig för det är sällan något är bara det ena eller det andra.
Idag har det vari en arbetsdag i Askim Frölunda Högsbo tillsammans med Robert och Kalle - en jättebra dag med fördjupning och många nya frågor.
Vi har grillat färska/råa korvar till middag. Vivan och jag har ett projekt för höstens lamm slakt eller kanske fårslakt - att göra korv för hela året på ett helt lamm. Det hade varit så kul att får blanda och krydda och verkligen göra korven från grunden. Sommaren får vara en avsmakningsperiod så att vi vet vad vil vill.
I fårhagen är allt som vanligt nu - Fleur kommer och äter kraftfoder och hennes lamm - Gry, Hlega och Henny är med henne och är riktigt fina lamm. I hagen vid fårhuset går Anja, Agnes och Grynet för att hålla tillabaka växtligheten. Skönt med lugnet...

10-11-12 Juni - Error på nätet och makrill på kroken

Egen fångad makrill och första Souy Long gurkan
 
Så drabbas jag då av ett tekniskt avbrott...internet funkade inte i huset på två dagar vilket kan vara ganska nyttigt för det är då jag förstår hur beroende jag och alla med mig är. Nåväl nu är jag här igen!
Tackan Fleur som i måndags inte stod på benen fick sin dödsdom av Göran - hans kollega tillika veterinär sa att vi skall avliva i ett sånt här läge. Fleur hade inte visat sig på vara på bättringsvägen när Nisse och Vivan var hos henne på morgonen - så, tunga i sinnet och lastade med diverse redskap och bult gick vi ut för att ta bort henne. Men hon var borta ........hon hade rest sig gått upp i bergen och stod fridfullt och betade - tyckte inte alls att något var fel...och inte vi heller...så än idag går hon lungt och betar i bergen. Solskenshistoria och tackan Fleur har många liv.
Tisdag då var det dags för den mysiga lilla bokklubben, denna gången hos Ian. God mat, trevligt prat och många goda reflektioner över Lasse Bergs bok Gryning över Kalahari.
Idag har jag ett riktigt sommarguldkorn. Vi har varit ute på det första makrilldörjet och fick två fina makrillar. Dom blev till filéer  stekta med dillgrädde.Mmmmm sommarmat!

9 Juni - Ingefära, korriander, apelsin eller dill.

Lax och egen odlad sparris
 
På morgonen gick jag och Vivan för att titta till Fleur - hon verkar långsamt komma tillbaka till sitt forma jag. Hon kan fortfarande inte stå själv men blir starkare för varje timme. På eftermiddagen bräkte hon till sina lamm!
Det stora glädjeämnet idag var att vattenkylning på båtens motor hade reparerat sig själv - alltså var det luft eller något som spärrade vatten intaget - nu funkar det och glädjen är stor! Nu skall vi masta på sen drar vi ut på makrillfiske - härligt. Jag längtar till att tuffa runt med dörjen på släp och känna att det nappar då och då.
Fram till dess får vi nöja oss med köpe fisk. Lax är en favorit (svårt när jag helst inte vill köpa den odlade - jag har lite dåligt samvete). Laxen skall helst vara kallrökt eller gravad. Laxen på bilden är hemgravad med färsk ingefära - det blir riktigt gott, likaså med korrianderfrön eller apelsinskal - den gamla dillen är dock inte att förakta - gott!

8 Juni - Missing tacka - återfunnen

Irländska "repfår"
 
Idag har skallgångskedjan efter tackan Fleur gått och med resultat! Vivan och jag var "bergsgetter" och efter en stunds sökande hittade Vivan Fleur - som låg fastkilad i en bergsskreva - levande! JA! Vi kallade till oss Göran, Nisse och Olle som kom med vatten, kraftfoder och bär remmar. Fleur åt av gräs och rönn som vi gav henne och dracka massa vatten - skönt. Vi fick upp henne men hon har legat klämd så länge så hon kunde inte ställa sig. Vi baxade henne till en skuggig plats med gräs och rönn. Detta är ju en tacka som har haft en del problem med att komma upp efter lamning - på gott och ont - hon är van vi att hanteras och van vid att vi lyfter upp henne med remmar.
Hon fick vila på plats med sällskap av lammet Helga, efter 3 timmar tittade vi till henne och ståtränade lite.
Nu få hon var där till i morgon bitti då jag och Vivan tar ett ny tillsyn.
Hoppas nu att detta blir ett gott slut och att Fleur piggar på sig
Efter middagens äventyr har jag haft lite vilotid i en solstol med en god bok - underbart, lagom vind, sol och lite slummer! Det goda livet...de små stundernas tid!

7 Juni - Timjan

Ayisha...en favoritros som startat sin blomning

Ett morgonbad är en perfekt start på dagen! Svalt men inte iskallt och framför allt tyst och lygnt. Jag gillar att bada på morgonen - gärna lite tidigt så att jag kan njuta för mig själv - utan baddräkt - bara kropp och sol och salt vatten.

Idag har kryddlandet fått sig en omgång - jag påbörjade en rensmanöver och Olle kom och skottade ur en del jord och så fyllde vi på med ny - nu skall det bli ett kryddland för olika sorters timjan - det är det jag tror kan trivas där. Ett par timmar på eftermiddagen tillbringade vi i bergen - det är så skönt att bara stosa runt men nu var det ett sökande efter en försvunnen tacka - det är inte så roligt. Jag befarar att hon inte finns eftersom hennes lamm har lämnat henne, men det känns viktigt att hitta henne så vi vet vad som hänt. I morgon tar vi nya tag - då blir det gemensamt sökande.

 


6 Juni - Vrångö är hemma!

Nu är han huskatt igen..
 
Nu känns det hemma - den där goa känslan att gått igenom trädgården och allt annat smått och gott för att bara se hur allt växt och frodats. Tomaterna behöver tuktas och fästas upp gurka och salladen kan jag skörda - gott till grill middag. Det skönt att känna den där känslan av hemma - möta sina vännet, titta till bisamhällena och fåren.
Ulrika och jag var och tittade till våra bin och kunde konstatera att dom börjar bygga ut i skattlådorna (= där dom samlar honung) . Fåren är nu 46, att räkna in och alla var på plats - en liten sväng ut på ängen och vi kunde konstatera att strand malörten växter fint. Av den kan man göra god besk - men fridlyst (tror jag)
Lovekatten är huskatt och allt är frid och fröjd...mmmm
 

4-5 Juni - Från Dublin till Göteborg

 
Efter en heldag i Dublin den 4 juni och en kanonmiddag på vår faroritrestaurang "The Winding stairs" så var det dag att lämna Irland på förmiddagen den 5 för att återvända till vardagen och det goda livet på Vrångö.
Heldagen i Dublin innehöll bland annat ett besök på nationalmuseeum för att utforskaIrländskt måleri ... ja så där. Men det där med museer är alltid trvligt för att det är en sån trivsam miljö oftast. Tyst lugnt - reflekterande och lite andlig och spis tillsammans med ofta ett bra café - så även i Dublin
Nu är vi hemma och nu återstår att få in Lovekatten och göra honom till huskatt igen! Han har levt livets glada dagen och blivit serverad mat på fria tider.....

3 Juni - Dublin

Löften i Dublin.....
 
Dublin - en stad utan måsten! I Dublin finns en del saker att se och göra men kanske inga riktiga måsten - sånt där som man inte kan missa - historiska platser, vackra platser, berömda platser. Dublin har det, men inte så historiska, berömda eller vackra. Dessutom har jág varit här två gånger tidigare - emn aldrig med sol och massa värme. Det betyder att nu kan man njuta av Dublin som den trevliga stad det är - lättsam promenad genom Temple Bar en sväng in på Trinity Collage och sen strosa och se på folkliv - ta en öl , äta god mat och bara vara här.
Härligt! 

2 Juni - Ull samling

 
Ännu en afton med Irländs pub musik - alltså dessa härliga lokala förmågor som kommer med fiol, mandolin, flöjt och bodhran trumma till den lokla puben och bjuder på musik och ett och annat spontant sånginslag..
Idag har också varit en dag med golf för Karin, Bosse och Olle - jag kände mig lite kass och det fick bli promenad med samling av upphittad fårull. Golfbanan dom spelade på betades av får - naturella banarbetare. Vi har också färdats en vacker slingrande väg högt över berg ner till en liten strand som befolkades av några kiteboard entussiaster. Det var duggregn och kanske 11 grader men vad gör det när det är bedövande vacker och naturens krafter med berg, och hav blir så närvarande. Underbart!

1 Juni - Folkliv nu och då

 
Ebb....
 
Idag har vi sett på ett väldigt fint folklivsmuseum som ligger utanför Castelbar. Här visar dom människors kamp för överlevnad som ofta betyder mycket lidande men också många kreativa lösningar. Hummerkupor flätade av ljung, hönsredsen av hö, seldon till åsnan  gjort av halm och mycket annat. Det är så viktigt att dokumentera och bevara denna kunskap..En shoppingrunda och pubmat med goda musslor belv inte mycket shoppat mer än fin flanell skjorta till Olle.
Kvällen här erbjudit en god fisk och pilgrimsmusslor på en utmärkt restaraung - Mangos. (hm.. ja en fiskrestaurang )
I kväll är det ett enorm sorl på stan - det är bank holliday på måndag så Irländarna har långhelg - själv skall jag försöka kurera en förkylning på fram march...

RSS 2.0