1 Juni - Folkliv nu och då

 
Ebb....
 
Idag har vi sett på ett väldigt fint folklivsmuseum som ligger utanför Castelbar. Här visar dom människors kamp för överlevnad som ofta betyder mycket lidande men också många kreativa lösningar. Hummerkupor flätade av ljung, hönsredsen av hö, seldon till åsnan  gjort av halm och mycket annat. Det är så viktigt att dokumentera och bevara denna kunskap..En shoppingrunda och pubmat med goda musslor belv inte mycket shoppat mer än fin flanell skjorta till Olle.
Kvällen här erbjudit en god fisk och pilgrimsmusslor på en utmärkt restaraung - Mangos. (hm.. ja en fiskrestaurang )
I kväll är det ett enorm sorl på stan - det är bank holliday på måndag så Irländarna har långhelg - själv skall jag försöka kurera en förkylning på fram march...

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Åhh ni verkar ha mysigt och vilka fina bilder. Ser fram emot en lite bildvisning när ni kommer hem. Tänkte lämna dagen birapport...igår var det 1000 grader (nästan) varmt, så jag tänkte att jag väntar med att gå ut till idag då det skulle vara lite molnigt. Inga bin var naturligtvis ute och flög. Vi har så mycket bin i våra kupor så det blir fina avläggare...men de har inte levererat någonting i skattlådorna...knappt byggt ut något, så jag måste googla lite och se vad som kan vara fel. De sitter i det två understa lådorna allihopa. Vad som också var förbryllande idag är att de är fruktansvärt arga...totaltokiga!!Göran var med och var så fin i din bidräkt!!...men likblek under slöjan klädd med lager av arga bin. Detta var det värsta arga bin tillfället hittills. Ingenting i jämförelse men sockermatningsargabingrejen. De riktigt bombarderade oss. Jag fick avbryta förmiddagens genomgång och ladda upp inför eftermiddagen med jättevattensprutan. Har nu gått igenom bägge kuporna, hittat bägge drottningarna, tagit ut drönarramen och ersatt med vanlig. Jag har inte byggt på med nytt då det i princip var outbyggt i skattlådorna. Massor av täckta larver, så frågan är om vi behöver en larvlåda till i varje kupa?? Och nästa fråga är varför de inte levererar honung? Kan det var så att de är så många att de äter upp den själva? Jag vill också vara på Irland och lyssna på musik och dricka öl...men jag har precis gosat med Lovekatten och fått en eskimåpuss...det är inte lätt att få honom att visa sig...men jag sätter mig på verandan och läser...och då, efter en stund dyker han upp. Jag säger bara tonårsrevolt!!
Kram och hoppas du mår bättre!!

2013-06-02 @ 16:32:30
Postat av: Anonym

oj då! Jag tror att det kan vara så sent drag att det är därför dom inte samlat - det kanske inte blir så mycket i år eller så exploderar det nu. Jag ha ett svagt minne ( från mina anteckningar alltså) att vi satte skattlådor runt 20 maj. Men varför så arga.... är det dom nya bina som fötts i år efter dom nya drottningarna....hmmm och Lovet katten kommer nog att få utegångsförbud när vi kommer hem!

2013-06-02 @ 18:20:59
Postat av: Ulrika

Funderar på att stänga in Lovekatten en natt i huset...så han får vila lite från vad det nu är han håller på med...vad tycker du??

2013-06-02 @ 18:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0