16-17 Augusti - Fårvänner och födelsedag

Det var ett tag sen...
 
I fredags åkte vi - delar av fårgänget - till Töllås fårgård. Det var inte så många får hemma att se på men ett prisbelönt fårhus och ett trevligt bemöta nde från Barbara  på gården. där fanns en finliten gårdsbutik och trots det lite udda läget så sålda dom alla sina produkter därifrån. Kött, korv, skinn, grönsaker och marmelader.
Sen var det Gullholmen och Skepparhuset - en fantastisk folklivshistorisk dokumentation över familjen Arvidsson på Gullholmen. Massor av samlad kunskap genom ett hem!
Idag har vi vaknat på Gullholmen jag, Nisse och Vivan har tagit ett morgon bad vid ångbåtsbryggan - ett födelsedagbad för min del. Efter frukost drog vi sumpen och rensade den på alla krabbor - krabbor är vackra djur som havets spindlar!
På hemvägen från blev det ett ordentilgt stopp på Sundsby säteri där det belv födelsedagsfika och en titt på deras köksträdgård - den var fantastisk - vilka gönsaker! Vackra och stora  - vi njöt verkligen av intrycken och hela upplevelsen och de små vackar detaljerna i dillkronorna, i kronärtskockan , i den vackra ärtskidan i mangoldens vackra blad......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0