9 Februari - Rensa bivax

Idag har det varit en lite av varje pysseldag - jag började med mitt garn och avocadoskalsprojekt. Det blev inte riktigt som jag tänkt, det blev en mesig smutsbeige ton , så jag låter garnet ligga i färgbadet över natten. Det finns en färgteknik som just bygger på att garnet ligger länge i kall/rumsvarmt färgbad. Jag får se vad det blir.
 
Nästa projekt var att tilsammans med Ulrika rensa gamla sköra vaxramar till bikuporna. Våra bin skall få rena ramar och nya vaxmellanväggar när det är dags att bygga ut för dom. Nu börjar jag längta lite till att få titta in till dom - men än är det för tidigt. Någon gång i början/mitten av mars kan jag tänka mig att dom gör sin första "bajstur" - nödvändigt när har dom hållt sig hela vintern. Då är det dags att städa botten så att vi säker vet att dom kommer ut.
Bin är fascinerande djur med sitt samspel, sin ordning och sitt samlande. Att vara biodlare känns riktigt bra - vår lilla biodling, inbillar jag mig, gör gott för blommor och fruktsättning på ön och dom ger oss en fantastisk honung.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0