25 januari - Ulla

 
Idag skall jag berätta om Ulla vår äldsta tacka.
Jag blir liksom påmind av henne varje gång jag är hos fåren - hon vill bli presenterad. Ulla är född 2001 och har alltså varit med många år och fått många fina lamm. Hon har tyvärr inte fått så många tackelamm, vi skulle ju gärna vilja ha en ny Ulla - om det möjligt. Just nu har vi en tacka efter henne - Grynet - hon är inge vidare mest lik sin pappa baggen Ghandi! Däremot har Ulla fått en del fina och trevliga baggelamm - bland annat Gustav som var en stor häftig bagge som växte upp hos vännen Ebbe.
Ulla är en klok och duktig tacka för sina lamm - en sådan det till och med går att placera andra lamm hos. Hon tar hand om dom! Hon är ganska närig - ser till att var först när det vankas goda saker och förstår att det lönar sig att vara social och trevlig.
Hon har en lugnande effekt på stökiga lamm och var ett bra stöd för baggen Plura när han kom ny till flocken höstas. Baggen Plura åkte båt från Styrsö och väl framme var Annika och gamla Ulla och mötte oss - hon gick som en hund i band med Plura i följe. Nu är Ulla presenterad.
Hon har nog varit den har dagens värdefulla detalj!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0