12 Maj - Samla fårbajs

 
Ibland gör man väldigt konstiga saker - i andra människor ögon - samla fårbajs och stoppa i små påsar är just en sån sak som får folka att titta lite misstänksamt. Men vi vill veta vilka eventuella parasiter vi behöver behandla våra får mot innan dom får komma ut på sitt sommarbete.
Vi tog också en tur ut till bina och tog bort byggen av drönarceller - för att minska varroaangreppen. Dom lär gilla just drönare. När vi var ute på Vingen så satte vi också stängsel för Ullas smitväg. Vi hade bekymmer under ett par är med att fåren tog sig ut - det är ju alltid bättra på andra sidan stängslet - trots stora ytor att beta! Får är vandringsdjur sa Ebbe..... ja kanske hade dom skapat en vandringsrunda runt öns norra del. Problemet var att just fotbollsplanen och kyrkogården ingick i vandringen och det var inte så bra. Men nu hoppas vi att dom skall stanna på insidan.
Katterna Axelsson har fått smaka på gräs idag - och precis som Ulrika skrev så var Sally väldigt nöjd över att få tugga på lite strån.
Idag har jag gjort en chansning - gurkplantorna har fått åka ut i växthuset och den första lilla lilla gurkan syns...
Dagens lilla extra var sparrisen - två stora och två rangliga ljuvligt goda hemodlade sparrisar! Lyx!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0