Resten av september....

           
 
 
                                                                      
September har bar runnit iväg - jag stickar, syltar, jobbar ,drejar och njuter. Men jag har inte bloggat. Det finns massor att skriva om. Att göra marmelad till exempel - det är roligt. Jag gör sylt och marmelad efter Jan Hedhs tankar om att det bara skall vara frukt/bär och socker - kanske någon krydda men inget mer. Att få marmeladen bra handlar om rätt temperatur - si så där mellan 105-109 grader. Jag har gjort tre marmelader, krusbär med Jameson Whiskey, Havtorn med äpple, Squach och äpple med lime och kardemumma.Sen har det blivit äpplekaka med bara äpplen, hasselnötter, valnötter sesamfr, lite socker och smör - mums. Mumsiga är också de hårda cantuccini skorporna med massor av mandel.
 
                                                      
                                                           
 
Drejandet är igång och i höst är det fat - stora fat och fågelmatare som är utmaningen. Jag tänker mig en del fat med lite håldekor - små hjärtan kanske eller små stjärnor. Att sticka med strumstickor funkar bra - jag fastnar lätt i det och det är som drejandet väldigt avkopplande - det kräver fokus och närvaro och är ju så tydligt kopplat till det händerna gör just nu. Du kan inte vara någonn annan stans i tanken.
 
 
Idag var det 12 grader i vatnnet så doppet var svalt men är så härligt när det är lugnt i vattnet och solen skiner. Badet var ett förmiddagsbad efter jag varit hos bina och satt en bitömmarbotten på B-kupan. I bigården är det verkligen höst, idag var dom annars lite sura bina riktigt tröga. Vi har startat inmatning på alla kupor utan en. Våra två samhällen har under sommaren blivit fyra. Vi har slungat och kladdat klart med ljunghonungen. Det är tur att det inte blir så mycket ljung - den är svår och kladdig att få ur ramarna. Den är skarp i smaken - något som många uppskattar, själv föredrar jag nog den förföriskt inställsamma sommarhonungen.
Jag passade också på att mata fåren som nu är 42 stycken men då skall det bort ett gäng på 28 och sen har vi baggen Gandalf och Ernst som jag hoppas skall få flytta till Andrea på Brännö.
Ulla betämde sig själv  för att försvinna ....Grynet bestämde vi själva att hon skulle försvinna ...likaså gamla Agnes och Anja har fått gå till de sälla - vi är tacksamma för allt gott vi haft med dem.
 
 
....och sen har vi staden och jobbet som rullar på. Jag har upptäckt nya vackra kvarter i vå stad - området mellan Härlandavägen och Ånävägen - tror det är delar av bagargården och strömmensberg - är väldigt trevliga kvarter. Rara gamla hus och gammal trivsam villabebyggelse med fina äppelträd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0